Met Warcraft 3 bewees Blizzard vorig jaar nog steeds heer en meester te zijn in het RTS genre. Men leverde wederom een dijk van een RTS af welke tot op de dag van vandaag nog door vele gamers over het internet gespeeld wordt.

Natuurlijk kan, zoals bij elke Blizzard game, een aanvulling niet uitblijven. Men heeft er, zoals we dat ook van Blizzard gewend zijn, echt werk van gemaakt zodat de aanvulling zijn geld dubbel en dik dwars is. Want net als Broodwar en Lords of Destruction van respectievelijk Starcraft en Diablo 2, zal ook The Frozen Throne, de aanvulling voor Warcraft 3, een hele reeks vernieuwingen bevatten om elke speler het naar zijn zin te maken:- 4 single-player campaigns, including a bonus RPG-style mini-campaign designed to demonstrate the power of the world editor

- 4 new race-specific Heroes, each with a complementary set of powerful spells and abilities

- 2 new units per race, adding depth to the strategies and tactics that players can employ

- 3 new tilesets, featuring new lands to explore and numerous new creeps and critters

- Player-built shops, equipped with items uniquely designed for each race Vandaag kondigt men aan dat The Frozen Throne gold gegaan is, wat inhoudt dat het spel klaar is en enkel nog gedrukt hoeft te worden en naar de winkels moet worden verscheept. Men spreekt momenteel reeds van 2,5 miljoen pre-orders dus de aanvulling is bij voorbaat al een financieel succes te noemen. Hoewel het nu pas mei is zal het nog ruim een maand duren voordat The Frozen Throne in de winkels ligt. Op 1 juli hoopt Blizzard de game naar de winkels te verschepen. 2,5 miljoen exemplaren drukken neemt dan ook enige tijd in beslag. Lees het hele persbericht hier.