Nieuws

Wallace & Gromit krijgt een virtual reality-game

The Grand Getaway komt in 2023 naar Meta Quest 2

Geschreven door Marvin Toepoel op
De Britse stop-motion comedyserie Wallace & Gromit krijgt een VR-spel.

Aardman Animations, de makers van Wallace & Gromit, gaan samenwerken met Meta Quest en het Franse bedrijf Atlas V om een “interactieve, narratieve singleplayer-VR-ervaring” te maken. Ook werken de in Londen gevestigde studio No Ghost en Albyon Studio uit Lyon mee aan de productie. Het spel heet The Grand Getaway.

Wallaces stemacteur Ben Whitehead, die het stokje overnam van de in 2017 overleden Peter Sallis, keert terug als de Britse uitvinder. De VR-game speelt zich af rond de feestdagen, die de twee aan de kust doorbrengen. Verder is er nog niets bekend over het verhaal. The Grand Getaway komt in 2023 naar de Oculus Store voor de VR-headset Meta Quest 2.

Sean Clarke, managing director van Aardman Animations, zegt in een persbericht dat het spel de wensen van Wallace & Gromit-fans zal vervullen: “Na decennia de personages op een scherm te hebben gezien, krijgen ze nu de kans om in de wereld [van Wallace en Gromit] te stappen en een actieve rol te vervullen in dit nieuwe verhaal.”

Het spel moet ook geschikt zijn voor mensen die nog niet bekend zijn met Wallace & Gromit, aldus Clarke. “[Het wordt] de ultieme manier om hen, hun humor en de grappen die hen populair maakten te leren kennen.”

Bron: Aardman Animations

Dit artikel delen:

Lees meer

Meer details over Skull and Bones-gameplay gelekt Graid lanceert PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s
0

Reacties op: Wallace & Gromit krijgt een virtual reality-game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.