Naar alle waarschijnlijkheid zullen zowel de Xbox als PS2 over een niet al te lange tijd in prijs verlaagd worden. Microsoft zal dit als eerste doen met een verlaging richting €149,95 in de week van 23 t/m 29 augustus. De pack met Ninja Gaiden zal voor een prijs van €169,95 over de toonbank gaan.

Sony laat het hier natuurlijk niet bij zitten en zal daarom zijn eigen Satin Silver PS2 ook verlagen naar een verkoopprijs van €149,95. In tegenstelling tot eerst zal deze uitvoering van de Playstation 2 nu echter met één in plaats van twee controllers geleverd worden.Opvallend is dat Sony de prijs voor de standaard PS2 hetzelfde lijkt te houden. Dit kan er op duiden dat men de productie van de zwarte versie staakt en alleen door zal gaan met de zilveren uitvoering. Dat lijkt aan de andere kant echter ook weer redelijk stug, gezien de Satin Silver PS2 destijds als een soort Limited Edition gelaunched werd.

Nintendo heeft kennelijk nog niet op deze prijsverlagingen gereageerd. Dit was echter ook niet te verwachten gezien de GameCube nog steeds zo'n €50,- goedkoper is dan de Xbox en PS2 en €99,- al een aardige minimumprijs is voor een spelcomputer.