Waarschijnlijk geen nieuwe Assassin's Creed in 2011 | Gamer.nl

Waarschijnlijk geen nieuwe Assassin's Creed in 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Boivin is van mening dat de serie een "adempauze" nodig heeft. Het lijkt hem daarom verstandig om volgend jaar geen nieuwe A a in's Creed uit te brengen. "Eerlijk gezegd lijkt het mij in het voordeel van iedereen dat deze licentie een adempauze krijgt, hoewel ik daar weer volledig op terug kan komen als dat noodzakelijk blijkt voor de bedrijfsvoering, want uiteindelijk gaat het er toch om dat je games verkoopt."

Boivin legt uit dat zo'n adempauze gamers geïntere eerd houdt. "Je wilt mensen enthousiast houden. Je moet ervoor zorgen dat ze het een beetje gaan mi en, dat ze denken 'Oh, wat tof dat het weer terug is'. Maar als je het maar door iedereen zijn strot blijft duwen dan raken ze A a in's Creed beu", aldus Boivin. Hij verwacht eerder dat zijn studio aan een totaal nieuw project gaat werken.

Volgende setting

Hoewel Boivin aangeeft dat hij de A a in's Creed-franchise even rust wil gunnen, is al wel bekend waar en in welke tijd de volgende game zich af gaat spelen. "We weten precies waar we heen gaan met de serie. Het zou een gebrek aan visie en zelfs intelligentie zijn als we daar voor ieder spel apart over zouden gaan nadenken." Over de setting wil Boivin verder niets loslaten, maar hij benadrukt dat het spel trouw blijft aan de opzet van de eerdere games. Op 18 november verschijnt A a in's Creed Brotherhood, dat het verhaal uit de tweede game vervolgt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou