Een zwart gat zorgt ervoor dat de aarde binnen niet al te lange tijd verleden tijd zal zijn. Natuurlijk is er een groepje heldhaftige personen die dit kan stoppen, één van de teamleden is Cutter Slade, Navy Seal in hart en nieren. Samen met drie andere geleerden reist Cutter af naar een wereld die Adelpha heet, daar aangekomen wordt Cutter als de verlosser gezien, de Ulukaï.

Ik keek vandaag weer eens naar mijn collectie games en zag daar Outcast tussen staan. Met de gedachte naar een mail die ik een paar maanden geleden naar Franck Sauer (Art Director en oprichter van Appeal) gestuurd heb om informatie te vragen over Outcast II, begon ik het internet af te zoeken naar nieuwtjes over de game.

Waar ik vooral naar op zoek was, waren impressies van Outcast II op de E3. Franck had namelijk als antwoord op mijn mail gestuurd dat ik maar moest afwachten tot de E3 van 2001 om info over te game te krijgen. Nu we de E3 gehad hebben weet ik één ding zeker, Outcast II is niet getoond.

Mijn reis vervolgde en op een gegeven moment kwam ik op een site waar behoorlijk veel informatie over Outcast II te vinden is, Outcastii.net. Onderaan de pagina vond ik de regel waar ik naar op zoek was: Nothing of Outcast II will be showed at the E3, contrary to what was announced.

'Among many good reasons: Infogrames wish to favour the products which will be released this year; The development is not yet sufficiently advanced to give the feeling of what the game will looks like. This could harm its brand image, especially for the consumers of the game consoles community.'Jammer, want dit betekend dat we nog langer moeten wachten op het vervolg van in mijn ogen de beste game ooit. Ik denk dat ik binnenkort toch maar op mijn Twon-Ha naar de winkel ga om de DVD editie van de game te kopen, een game als dit hoort in je collectie thuis.

Trouwens, vergeet vooral de screenshots, eigenlijk art-work maar goed, die in Mei dit jaar uitgekomen zijn niet te bekijken, ze geven je vast een indicatie over hoe het spel eruit komt te zien.