Voorwaardelijke celstraf voor Rus die Pokémon Go in kerk speelde | Gamer.nl

Voorwaardelijke celstraf voor Rus die Pokémon Go in kerk speelde | Gamer.nl

Een Russische vlogger die Pokémon Go in een kerk speelde is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van drieënhalf jaar in een werkkamp.

Dat meldt de Ru ische nieuw ite Meduza donderdag. Een voorwaardelijke straf houdt in dat deze wel wordt uitgesproken maar niet wordt doorgevoerd.

De 22-jarige Ruslan Sokolovsky werd in 2016 aangeklaagd door het Ru ische Openbaar Ministerie. Sokolovsky had een video online gezet waarin hij Pokémon Go speelt in een Ru isch orthodoxe kerk in Jekaterinenburg, en een personage uit het spel vergelijkt met Jezus Christus.

"Sokolovsky wordt niet veroordeeld voor het spelen in de kerk", zegt rechter Ekaterina Shoponyak in haar oordeel. De blogger krijgt zijn voorwaardelijke straf opgelegd voor het aanzetten tot religieuze haat en het kwetsen van gelovigen. Die wet werd eerder gebruikt om leden van de band Pu y Riot te vervolgen, nadat zij in een kathedraal hadden geprotesteerd tegen president Vladimir Poetin.

Sokolovsky heeft zijn schuld niet bekend. In een eerdere zitting reageerde de blogger geschrokken op de gang van zaken. "Ik heb in de gevangenis gezeten, drie maanden lang, en het is de poort naar de hel. Ik zie mezelf niet als extremist. Mi chien ben ik een idioot, maar geen extremist", zei Sokolovsky toen. Hieronder is nogmaals de vlog te zien waar het om gaat.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou