Nieuws

Voormalige ontwikkelaars Bioware stoppen Kickstarter-campagne

Mooncrest gaat wel ontwikkeld worden

Geschreven door Michel Musters op
De pas geleden aangekondigde studio KnightMayor, grotendeels bestaande uit voormalige ontwikkelaars van Bioware, hebben de Kickstarter-campagne voor de rpg Mooncrest geannuleerd.

De Kickstarter ging vorige week live, maar dit weekend kwam KnightMayor er achter dat ze het waarschijnlijk niet gingen halen. Er moest 400.000 dollar opgehaald worden en in een week werd er maar 48.000 dollar opgehaald. 

De ontwikkelaar hoopt op een later moment een nieuwe Kickstarter te lanceren waarbij niet dezelfde fouten worden gemaakt. Zo zou de berichtgeving over het project beter moeten. "We willen een video maken die de game echt goed uitlegt, met in-game beelden en meer diepgang over hoe de het spel gaan ontwikkelen."

Volgens de officiële website van de ontwikkelaar wordt Mooncrest een singleplayer fantasy-rpg met een focus op real-time tactische gevechten, cinematische gesprekken en uitdagende puzzels. De rpg is geïnspireerd door titels als Knights of the Old Republic, Jade Empire en Neverwinter Nights.

Bron: Kickstarter

Dit artikel delen:

Lees meer

Divinity: Original Sin 2 krijgt later deze maand Kickstarter Update Rocket League nu beschikbaar, voegt nieuwe arena toe
3

Reacties op: Voormalige ontwikkelaars Bioware stoppen Kickstarter-campagne

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 12 augustus 2015 15:50
  Klinkt goed. Als ze het wat beter voor het voetlicht kunnen brengen gaat het vast wel lukken. Zou niet de eerste keer zijn dat een op zichzelf goed idee in eerste instantie mensen niet enthousiast krijgt door gebrekkige informatie zoals te weinig schetsen en videos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geert1

  • 12 augustus 2015 16:04
  Het spel klinkt interessant, zeker ook door de betrokken ontwikkelaars. Ik had hier wel eens iets van voorbij zien komen, maar de Kickstarter-campagne overtuigde niet echt. Blijkbaar hebben ze zelf nu ook door dat er een gebrek was aan concreetheid en ingame-beelden. Als ze opnieuw een campagne starten met wat meer informatie, dan is de kans groot dat ik ze steun.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 12 augustus 2015 19:26
  ze moesten meer adverteren ermee. ik had er echt nooit van gehoord. zag het ook niet in de berichtgeving van gamer.nl dat ze het opgestart hadden, of ik keek er helemaal erover heen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.