Voormalige Nintendo Amerika-directeur haatte Donkey Konga

Voormalige Nintendo Amerika-directeur haatte Donkey Konga

De voormalige directeur van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aimé, heeft onthuld dat hij helemaal niets had met de GameCube-franchise Donkey Konga.

Dat laat hij weten in een

Watch on YouTube

. De game verscheen in een bundel met plastic 'DK Bongo's', waar spelers op de maat van muziek op konden trommelen. 

"Ik moet toegeven: als een leidinggevende haatte ik Donkey Konga. Ik lag erover in de clinch met ons moederbedrijf. Ik dacht dat de game de Donkey Kong-franchise zou beschadigen. Ik vond het persoonlijk ook niet leuk om te spelen. Ik ging er echt tegenin."

Fils-Aimé geeft toe dat hij het niet helemaal bij het juiste eind had. "We brachten het spel uit en de eerste game verkocht redelijk. Maar man, ik was geen fan."

Fils-Aimé vertrok in 2019 bij Nintendo en komt de laatste tijd veel in de media omdat hij op perstour is voor zijn boek, genaamd Disrupting the Game: From the Bronx to the Top of Nintendo. In het boek beschrijft hij ook hoe de Amerikaanse tak van Nintendo gedwongen werd door de Game Boy Micro uit te geven, ondanks dat de Game Boy Advance aan populariteit verloor.

Ondanks de opmerkingen over Donkey Konga en de Game Boy Micro lijkt Fils-Aimé op goede voet bij Nintendo te zijn vertrokken. Recente opmerkingen in interviews en in zijn boek lijken eerder bedoeld om een kijkje in de keuken te geven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Donkey Konga was echt een veel leukere game dan het op papier beschreven is (de konga's staan hier nog in de kast naast mn gamecube lol) pot bier erbij en je maten als een stel halve tamme's op die trommels laten slaan. De enige aanfluiting is idd hoe Nintendo met de franchise omgaat (of eerder gezegd: niet omgaat)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou