Voorlopig geen nieuwe Smash Bros.-game | Gamer.nl

Voorlopig geen nieuwe Smash Bros.-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Op dit moment gebruiken we al onze mankracht voor de ontwikkeling van Kid Icarus [op de Nintendo 3DS]", aldus Sakurai. "We hebben geen plannen [voor een nieuwe Smash Bros.]." Vorige maand onthulde Nintendo zijn nieuwe spelcomputer, de Wii U, waarbij het bedrijf claimde dat er een Smash Bros.-game voor zowel de 3DS als de Wii U in de maak is en dat de twee versies aan elkaar gelinkt kunnen worden. "Nu verwachten mensen twee nieuwe games, terwijl er geen tijd is om aan te werken. Ik krijg de kriebels [van de aankondiging]. Het is vooral gedaan om nieuwe werknemers te werven."

Sakurai legt daarnaast uit waarom voor een link tu en Smash Bros. op de Wii U en de 3DS is gekozen. "Als we alleen een nieuwe Smash Bros. voor de Wii U zouden maken, zouden de HD-graphics de visuele effecten enorm verbeteren, maar dan komen we weer in de race wie de meeste grafische kracht heeft. Als we alleen maar op dezelfde voet verder gaan als voorheen, dan moeten we weer ons best doen om het aantal personages en de hoeveelheid gameplay tegenover de vorige keer zien te verbeteren. Iets compleets nieuws doen is ook moeilijk, onder andere omdat gamers er mi chien niet tevreden mee zijn. Daarom kiezen we ervoor om een draagbare versie met een consoleversie te combineren." 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou