Ruim 5000 deelnemers verwacht bij Ingress AR-event in Rotterdam | Gamer.nl

Ruim 5000 deelnemers verwacht bij Ingress AR-event in Rotterdam | Gamer.nl

Niantic  Inc. houdt zaterdag 28 mei een Ingress-event in Rotterdam. Tijdens het event, genaamd XM Anomaly Aegis Nova, strijden spelers van twee facties tegen elkaar om de hoogste score te bemachtigen.

Tijdens het Anomaly-evenement moeten spelers, naast de normale Ingre -gameplay, speciale mi ies uitvoeren om punten te scoren voor hun gekozen factie. De factie die na afloop van het evenement de meeste punten heeft gescoord, wint de Anomaly. Het verhaal van de game wordt daarna aangepast om de overwinning te reflecteren. Niantic zegt dat er veel aanmeldingen zijn en verwacht ruim 5000 deelnemers van over de hele wereld.

Tevens wordt op zondag 29 mei een speciale Mi ion Day georganiseerd in Rotterdam, waarbij spelers langs diverse bezienswaardigheden in de stad worden gevoerd. Deelname aan beide evenementen is gratis.

In de augmented reality-game van Niantic wordt de echte wereld nagebootst door middel van een aangepaste versie van Google Maps en moeten spelers diverse portalen bezetten om punten te scoren voor hun gekozen factie: de Enlightened, of de Resistance.

Geïntere eerden kunnen zich hier voor het XM Anomaly-evenement inschrijven, en hier voor de speciale Mi ion Day. De Ingre -app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou