Computer and Videogames, de Privé van de gamepers, heeft wederom via een zeer betrouwbare bron en spannend nieuwtje weten te bemachtigen. Men weet namelijk te melden dat Stranger, de derde 'grote' game in de Oddworld reeks (Abe's Exoduss was een toegift die niet tot de Quintology behoort), in juli onthuld zal worden. Electronic Arts zal de uitgever van het spel zijn, nadat Microsoft, de uitgever van de tweede game Munch's Oddysee, eerder al aangaf geen interesse te hebben in het uitgeven van deze game. Opvallend is wel dat Microsoft onlangs juist een 50% aandeel in ontwikkelaar Oddworld Inhabitants overgenomen heeft van Atari.

Stranger is een ietwat afwijkende game binnen het Oddworld universum en zal het third person standpunt verruilen voor een eerstepersoons perspectief. Wapens zullen dit keer dan ook van de partij zijn, daar waar bij Abe en Munch de kracht van het spel juist lag in het feit dat ze onbewapend waren. Daarnaast zal je vanuit third person de melee-gevechten afwikkelen.

Het team heeft alle tijd die men nodig achtte gekregen om Stranger precies zo te maken als men het geplanned had. Bij Munch's Oddysee moesten bepaalde aspecten van het spel namelijk vervallen vanwege het strakke tijdschema, het spel moest immers op tijd klaar zijn voor de launch van de Xbox spelconsole.

Aan het eind van deze maand zou Electronic Arts reeds met een persbericht moeten komen waarin de deal met Oddworld wordt bevestigd. Tot die tijd houden we het op een gerucht met een hoog waarschijnlijkheidsgehalte.