Volgende Final Fantasy mogelijk niet turn-based | Gamer.nl

Volgende Final Fantasy mogelijk niet turn-based | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Final Fantasy-games maakten tot op heden vrijwel uitsluitend gebruik van een turn-based vechtsysteem, maar dat betekent volgens Kitase niet dat de serie niet kan veranderen. "Ik denk dat het de aard van de franchise is om elke keer iets nieuws te tonen. Op de wereldwijde markt zien we dat veel spelers weglopen van games die turn-based systemen gebruiken, naar wat je actie-role-playing-games kan noemen."

"De vechtsystemen in FFXIII en FFXIII-2 bevatten snelheid en actie, dat zijn sleutelementen voor ons, maar dat wil niet zeggen dat de volgende game hetzelfde wordt", aldus Kitase. Hij noemt het feit dat RPG's steeds meer actiegeoriënteerd worden een "trend die je alleen op eigen risico kunt negeren." Eerder gaf ontwikkelaar Square Enix toe dat het merk Final Fantasy sterk beschadigd is als gevolg van de problemen met Final Fantasy XIV, de ma ively multiplayer online-game. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou