Nieuws
Brutal Legend

Volgende Double Fine-game wordt geen vervolg

En dus geen Brütal Legend 2

Geschreven door Erik Nusselder op
De volgende game van Double Fine wordt geen vervolg of remaster. Dat heeft oprichter Tim Schafer gezegd in een gesprek met KindaFunny.

Double Fine werd recentelijk gekocht door Microsoft en werkt op dit moment aan Psychonauts 2. Tijdens de Xbox Games Showcase verscheen Jack Black in beeld, die een stem verzorgt in de game. Hij speelde ook de hoofdpersoon in Brütal Legend, een rts-hybride van Double Fine uit 2009. Fans dachten daarom even dat het om een vervolg voor deze cult-game ging.

Tim Schafer zegt tegen KindaFunny's Greg Miller dat er voorlopig geen sprake is van een nieuwe Brütal Legend. "We gaan geen Brütal Legend 2 maken, ik zal het je zeggen. De volgende game wordt geen vervolg", zegt hij.

"We begonnen bij Broken Age, dat was een nostalgie-ding omdat het een adventure was. Dat was een retro-ding, daarna hebben we allemaal remasters gemaakt, zoals Full Throttle en Day of the Tentacle. Dat was al een reis naar het verleden. En nu doen we Psychonauts 2, dat is een vervolg. Sinds 2012 zijn we dus al terug aan het kijken. Dus voor de volgende game wil ik iets gloednieuws maken."

Dit artikel delen:

Lees meer

Dino-pretparkgame Parkasaurus komt op 13 augustus uit Assetto Corsa Competizione is de meest realistische consoleracer
2

Reacties op: Volgende Double Fine-game wordt geen vervolg

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 29 juli 2020 16:25
  Toen der tijd goed vermaakt met Brutal Legend. Al vond ik de RTS gedeeltes niet juh van het.. de game zelf ademde METALLLLL….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Akira

  • 30 juli 2020 10:05
  @kleinekoosjer
  Dat is dus precies de reden waarom ik die game nooit heb uitgespeeld. Ik vond het echt een geweldige game! De setting, het verhaal en de humor vond ik echt top! Ook de gameplay was erg vermakelijk, tot het rts gedeelte. Dat zag ik ook echt niet aankomen. Rts heeft al niet mijn voorkeur, maar deze was ook nog eens slecht uitgevoerd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.