Irrational Games was niet bepaald blij met de manier waarop Electronic Arts de marketing van haar game Freedom Force had aangepakt en door de tegenvallende verkoopcijfers zag de uitgeefgigant een opvolger dan ook niet zitten. Irrational besloot wijselijk om de opvolger, Freedom Force vs. The Third Reich, in eigen beheer te ontwikkelen en uit te geven. Men zal de ontwikkeling van het spel dus zelf bekostigen en men hoeft de speleigenschappen niet aan de wensen van een uitgever aan te passen.

Wel had men nog een distributiepartner nodig die ervoor zorgde dat het spel ook daadwerkelijk in de winkels komt te liggen. Vandaag heeft men bekend gemaakt dat deze distributiepartner, in ieder geval in Noord Amerika, Vivendi Universal Games is geworden. Irrational werkt momenteel voor Vivendi ook aan Tribes: Vengeance en SWAT 4, dus de keuze was waarschijnlijk snel gemaakt.

Freedom Force vs. The Third Reich zal in het eerste kwartaal van 2005 in de winkels te vinden zijn. Of Vivendi het spel ook in Europa op de markt zal brengen, is nog even afwachten.