Hoewel Sony eerder aangaf dat het downloaden via de PlayStation Store voor Britten goedkoper zou zijn, blijkt uit onderzoek van website SavyGamer dit niet te kloppen en de downloadvarianten gemiddeld zeventien procent duurder te zijn. Zo is bijvoorbeeld FIFA 2012 via de PS Store te downloaden voor 45 pond te downloaden, terwijl deze via de winkel The Hut 34,95 pond kost. Ook kopers van Virtua Tennis 4 krijgen een flinke reductie wanneer ze de game in de winkel kopen en betalen 28,45 pond  in plaats van de 35 pond die in de PS Store wordt gevraagd.

Voor Nederland blijkt deze zelfde verschillen niet op te gaan en blijken de prijzen van (online)retailers nagenoeg gelijk of, soms zelfs duurder. Zo kost ModNation Racers: Road Trip bij Bol.com €44,99,  terwijl deze in de PS Store voor 34,99 te downloaden is.

De goedkoopste game in de lijst, is de racegame Motorstorm RC die verkocht wordt voor iets minder dan 6 euro. De duurste game is FIFA Football voor €50,-. Voor degenen die de spellen Hustle Kings, Top Darts of Ultimate Marvel vs Capcom DLC al voor de Playstation 3 hebben aangeschaft, kunnen deze gratis naar de Vita halen. Via de PS Store kunnen verder ook gratis de nieuwste video`s, demo`s en apps worden gedownload.