Gaming strekt verder dan Unreal Tournament en Gears of War. Zelfs verder dan Wii Fit en Brain Training. Aan de geheel andere kant van de industrie staan de non-entertainment bedrijven die games voor serieuze doeleinden gebruiken. Deze 'serious games' worden bijvoorbeeld gebruikt voor lerende doeleinden (edutainment games) of om real-life werelden na te bootsen (experience games).

Virtual Heroes is een Amerikaans bedrijf dat zich met dergelijke serious games bezig houdt. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat men de toch behoorlijk commerciële Unreal Engine 3 op de kop heeft getikt voor toekomstige games. Virtual Heroes gaat de engine gebruiken voor diens Advanced Learning Technology (A.L.T.) dat weer dient als platform voor simulatiegebaseerd leren en serious games-gebaseerd leren. Een behoorlijke stap voor serious games.

Meer informatie over Serious Games is te vinden in de vijfdelige special die wij een tijdje geleden over serious games plaatsten:

Serious Games: dit zijn geen spelletjes Serious Games: Back 2 Your Future Serious Games: kritiek op de maatschappij Serious Games: interview met Paladin Studios Serious Games: GIDZ - Gaming in de Zorg