We wisten je vandaag al te melden dat Nintendo drie exclusieve Mario-games ter dowload via de Wii beschikbaar heeft gesteld. Dit feest houdt hier echter niet op, want Nintendo heeft laten weten dat ze de komende tijd een aantal games op de VC zullen plaatsen die voorheen nooit het levenslicht buiten Japan hebben mogen aanschouwen.

Volgende week vrijdag is het tijd voor de ninja's, aangezien de originele Ninja Gaiden en de game Ninja JaJaMaru-kun (allebei verschenen op de NES) hun opwachting zullen maken. Ingewijden weten dat Ninja Gaiden hier ooit wel het licht heeft gezien, maar in een licht aangepaste vorm en onder een andere titel: Shadow Warrior. De week daarna breken de echte krakers los, aangezien dan Gradius III en het onvolprezen Sin & Punishment voor de N64 zullen lanceren. Vooral Sin & Punishment is een cult titel bij uitstek en zal de harten van veel Japans-geörienteerde retrogamers sneller doen laten kloppen.

Misschien wel het mooiste van het hele verhaal is dat de games bevestigd zijn voor Japan en Europa en dat een release in Amerika alles behalve zeker is. Het zal eens tijd worden dat wij Europeanen de erkenning krijgen die we verdienen!