Virtua Tennis is zonder twijfel een van de beste tennisgames die je op het moment op een console kunt krijgen. Samen met Super Tennis (SNES) en Mario Tennis (Nintendo64) staat deze Dreamcast game hoog in de top. En op topgames komt een vervolg, en dat vervolg gaat Sega Sports Tennis 2K2 heten, en zal verschijnen op alle next-gen consoles.

Konami laat dat niet op zich zitten, en probeerde vandaaf hun eigen (vrouwen)tennisgame Power Pro Tennis: WTA Tour Edition. Deze game is geheel gebaseerd op het WTA-tour, en zoals de kenners ongetwijfeld zullen weten is de WTA-tour een tour die enkel voor de tennisdames toegankelijk is. Door de WTA-licentie zullen er ook 'echte' tennisdames terug te vinden zijn in het spel. Zo noem ik Martina Hingis, Jennifer Capriati en om het gros van de gamers blij te maken: Anna Kournikova zal ook te bewonderen zijn in de game .

Konami weet wel hoe ze de mannelijke gamer interesseren

De game, die ook zal uitkomen op de Gameboy Advance, zal uitkomen in de lente van 2002. Of Konami ook van plan is om onze lente op te leuken met dit spel is nog niet bekend.