Ooit was Virgin Interactive een van de grootste uitgevers van computergames. Toptitels als Red Alert en The Lion King werden via deze uitgever aan de man gebracht. Maar sinds het vetrek van Westwood naar EA ging het bergafwaarts met de uitgever en momenteel is het zo goed als verdwenen. Virgin opereert enkel nog in Europa en geeft daar de games uit van Interplay en Titus, twee andere, ooit grote en legendarische firma's, welke nu slechts een schim zijn van wat ze ooit geweest zijn.

Dat wordt dus tijd voor een nieuwe naam, dacht men bij Virgin. En vandaar dat Virgin Interactive vanaf heden als Avalon Interactive door het leven gaat. De line-up voor het komende jaar bevat daarnaast een aantal verassende titels. Zo kunnen we uit de stal van Interplay een tweetal console-aftreksels vinden van legendarische PC RPG's, namelijk Baldur's Gate: Dark Alliance 2 en Fallout: Brotherhood of Steel.

Ook komen we nog een rasechte PC RPG tegen in de vorm van Lionheart en zien we Galleon, de al vijf jaar in ontwikkeling zijnde 3rd person actiegame van de bedenkers van Tomb Raider. Opvallend is dat er melding wordt gemaakt van een Xbox en een PC versie voor de tweede helft van 2003. Officieel is namelijk nog niet bevestigd dat Galleon naar de PC zal komen. Het kan echter ook dat men ipv PC de GameCube versie bedoelde, welke wel voor het tweede kwartaal van 2003 gepland staat.

De volledige lijst van games van Titus en Interplay, welke onder het nieuwe Avalon Interactive (waarvan Titus voor de volle honderd procent eigenaar is) zullen verschijnen, is hier te vinden.