De laatste uitgave van het Japanse blad Dengeki PlayStation heeft een uitgebreide feature over de rollenspellen die op dit moment in het land van de rijzende zon in productie zijn voor de PlayStation 3. In totaal zijn dit er vijftien met als hoogvliegers natuurlijk games als Final Fantasy (Versus) XIII en The Last Remnant van het alom bekende bedrijf Square Enix. Ook Level 5's Shirokishi Monogatari (bij ons beter bekend als White Knight Story) wordt even behoorlijk onder de loep genomen en wat betreft die game worden er een aantal interessante dingen vermeld.

Akihiro Hino, de lead designer van White Knight Story wist te benadrukken dat de grafische kwaliteit, zoals we die hebben gezien in de trailer van de Tokyo Games Show van vorig jaar, minstens op hetzelfde niveau blijft in de uiteindelijke versie van de game. Ook het vechtsysteem moet volgens Hino een volledig nieuwe ervaring worden, zoals we die nog niet in een dergelijke game tegen zijn gekomen.

Artwork van White Knight Story

Naast Level 5 en Square Enix, wisten ook Gust (Atlier Iris), Nippon Ichi (Disgaea, la Pucelle, Phantom Brave) en Takuyo te bevestigen dat ze nieuwe titels voor de PlayStation 3 in petto hebben. Waarschijnlijk zijn dit geen namen die bij veel Nederlandse gamers een belletje zullen doen laten rinkelen, maar de liefhebbers onder ons weten inmiddels genoeg.

Wat betreft jRPG's en aanverwante artikelen; Gamer.nl heeft binnenkort een volledig nieuwe feature wat betreft deze (veelal behoorlijk niche) games, die de fanaten zeker aan zal spreken, maar hier lezen jullie in de nabije toekomst meer over. Stay tuned!