Ultimate Spider-Man is een herinterpretatie van de ontstaansgeschiedenis van Spider-Man en concentreert zich op een jonge Peter Parker. Deze wereld vertaalt zich naar Shattered Dimensions in de vorm van een 'cel-shaded' grafische stijl. In deze vierde dimensie krijgen spelers de controle over een in het zwarte symbiootkostuum geklede Spider-Man. Zij zijn met deze versie van de held uitgerust om directe gevechten aan te gaan met tegenstanders en kunnen daarbij gebruik maken van krachten die specifiek toebehoren aan de symbioot.

Overige dimensies
Eerder werden de andere drie dimensies al bekendgemaakt, te weten Spider-Man Noir, Spider-Man 2099 en Amazing Spider-Man. De Noir-gedeeltes van het spel zullen hoofdzakelijk draaien om sluipwerk en het geruisloos afmaken van vijanden. Spider-Man 2099 moet het vooral hebben van zijn acrobatische kwaliteiten. Tot slot gebruikt Amazing Spider-Man zijn spinnenweb om hier wapens mee te maken en speciale aanvallen mee uit te voeren.

Spider-Man: Shattered Dimensions is de nieuwste titel uit de reeks games over deze superheld en is opgedeeld in vier verschillende 'dimensies', die ieder een unieke vorm van gameplay bevatten. Het spel staat gepland voor een release op 10 september dit jaar.