Anno 2005 is de Vietnam shooter een ingeburgerd begrip geworden. Conflict: Vietnam, Battlefield: Vietnam en Vietcong zijn slechts enkele voorbeelden van succesvolle games in het genre. En waar de eerste twee games een vervolg krijgen dat zich in een ander thema wurmelt, blijft het militaire kamp van Vietcong in de Vietnamese jungles hangen. Uitgever 2K Games, een label van Take-Two, kondigt vandaag dan ook trots Vietcong 2 aan.

De eerste Vietcong game kwam in 2003 uit en was één van de eerste echte Vietnam shooters. Ook kwalitatief was de game in orde, wat voor een fanatieke groep fans gezorgd heeft. Het spel wordt volgens 2K Games dagelijks nog door duizenden gamers online gespeeld, en de vraag naar meer is groot.

Vietcong 2 borduurt verder op het succes van de eerste game. Het spel kent een totaal nieuwe 3D engine en is ook voorzien van tal van nieuwe multiplayer modes. Veel diepgaande informatie is er nog niet beschikbaar, enkel een release wordt genoemd. Vietcong 2 moet namelijk "laat 2005" in de winkel liggen en verschijnt vooralsnog enkel op de PC.