Nieuws

Vervolg op Titanfall verschijnt in fiscaal jaar 2017

EA maakt fiscale jaarcijfers bekend

Geschreven door Michel Musters op
Een vervolg op het vorig jaar verschenen Titanfall verschijnt in het fiscale jaar 2017, dat voor uitgever Electronic Arts loopt van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2017. EA maakte afgelopen nacht zijn jaarlijkse cijfers bekend.

EA liet tijdens de bekendmaking van zijn cijfers de games die in het fiscale jaar 2016 verschijnen zien. Een vervolg op Titanfall stond hier niet bij. EA gaf aan dat mensen uit moeten gaan van een release in 2017. 

Over het vervolg op de shooter Titanfall is nog niets bekend. De eerste game verscheen vorig jaar voor Xbox One, Xbox 360 en pc en werd ontwikkeld door Respawn Entertainment, opgericht door de voormalige bazen van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward. 

Plants vs Zombies en Need for Speed

De uitgever liet ook weten dat in het eerste kwartaal van 2016 een vervolg op Plants vs Zombies: Garden Warfare verschijnt. Aan het einde van dit jaar verschijnen ook twee nieuwe Need for Speed-games. Eén wordt door Need for Speed: Rivals-studio Ghost Games ontwikkeld voor consoles en één is Need for Speed: No Limits voor mobiele platformen.

Gisteren kondigde EA ook aan dat de nieuwe Mirror's Edge-game in het eerste kwartaal van 2016 verschijnt, dat loopt van 1 januari tot en met 31 maart 2016. De nieuwe Mirror's Edge-game is geen direct vervolg op de in 2008 verschenen actiegame, maar speelt zich voor de eerste game af. Wederom draait het spel om het zo sierlijk mogelijk rennen en springen over en door gebouwen. 

Cijfers

Voor het afgelopen fiscale kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2016, heeft EA 896 miljoen dollar aan netto omzet verdiend. In dezelfde periode vorig jaar was dat 914 miljoen dollar. In het complete fiscale jaar heeft EA echter een omzet van 4,319 miljard dollar gemaakt in vergelijking met 4,021 miljard dollar in het afgelopen fiscale jaar.

EA heeft het afgelopen fiscale jaar 806 miljoen dollar winst binnengehaald, in vergelijking met 534 miljoen dollar in het vorige fiscale jaar. Eén van de redenen hiervoor is een stijgende mobiele omzet, namelijk 524 miljoen dollar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tony Hawk's Pro Skater 5 officieel aangekondigd Vervolg op Mirror's Edge verschijnt begin 2016
1

Reacties op: Vervolg op Titanfall verschijnt in fiscaal jaar 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Massiv

    • 6 mei 2015 20:24
    Hoop ook naar de ps4! En ben ook benieuwd naar Need for speed, hopelijk zetten ze de stijgende lijn voort van de afgelopen delen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.