De makers van Cossacks: European Wars, GSC Game World, hebben een nieuwe game aangekondigd. Dit spel heeft de naam American Conquest meegekregen en is eveneens een RTS. Er zal een opgepoetste versie van de Cossacks engine gebruikt worden.

Je kunt 12 kanten kiezen om mee te spelen, waaronder de Nederlanders. Uiteraard hebben deze groepen allemaal verschillende eigenschappen en units. Deze zijn gebaseerd op historische gegevens uit de 15e tot en met 18e eeuw, de tijd waarin deze game zich afspeelt.De singleplayer mode zal 4 campaigns bevatten (bij elkaar 30 missies) en multiplayer zal tot 7 spelers over internet ondersteunen. De random map generator moet ervoor zorgen dat elke veldslag op internet en singleplayer een nieuwe uitdaging vormt. Op de map zullen maar liefst 16.000 units tegelijk aanwezig kunnen zijn waardoor grote veldslagen mogelijk zijn. De 3D engine laat een resolutie van 1024 bij 768 toe en de mappen zijn 30 bij 20 schermen groot en dat is maar liefst 4 keer groter dan de maps van Cossacks.

De screenshots zien er in ieder geval zeer goed uit, veel details en strakke graphics.

Het spel staat voor 2002 gepland, en meer informatie is op de officiele site te vinden. Onze dank gaat uit naar Vindicator voor het melden van dit nieuwtje.