Verschillende mensen dienen een klacht in bij Microsoft omtrent het verdwijnen van hun Xbox Live-account. Microsoft heeft nu gemeld dat ze dit onderzoeken en proberen een oplossing te vinden.

De problemen worden veroorzaakt door een bug die er voor zorgt dat hele Xbox Live-accounts verdwijnen en niet meer terug gehaald kunnen worden. Ook de bijbehorende Achievements verdwijnen.  De bug doet zich voor wanneer je probeert in te loggen en de foutcode '8015d080' verschijnt.

De oorzaak van het probleem is volgens Microsoft het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Windows Live ID waarmee Xbox Live-accounts worden aangemaakt. Wanneer bijvoorbeeld een Hotmail-account verloopt of verwijderd wordt, verdwijnt daarmee ook de bijbehorende Gamertag.

GamesIndustry.biz heeft met een werknemer van Microsoft's klantenservice gesproken en die meldde dat er niets tegen te doen valt. De enige oplossing die vooralsnog bekend is, is een nieuwe Gamertag aanmaken met een geldig e-mailadres. Achievements kunnen niet overgedragen worden tussen twee accounts.