Anaconda Games heeft vandaag de eerste details vrijgegeven omtrent het verhaal van Gray Matter, een nieuwe adventuregame ontsproten aan het brein van Jane Jensen, de dame achter de Gabriel Knight-reeks. Gray Matter zal gebruik gaan maken van 2D achtergronden en 3D personages en de eigenlijke ontwikkeling van het spel is in handen van het Hongaarse Tonuzaba Entertainment.

 

De hoofdrol in het spel is weggelegd voor twee personages: de studente en straatperformer Samantha Everett en de neurobioloog en weduwnaar David Styles. David woont in een groot huis in het Engelse landschap, terwijl Samantha op doortocht is vanuit de Verenigde Staten. Samantha komt toevalligerwijs bij David in huis te wonen.

Al snel krijgt Samantha de opdracht van David om proefpersonen te zoeken voor één van zijn experimenten. Aanvankelijk verloopt het experiment vrij normaal, maar al snel slaat het om. David krijgt visioenen van zijn overleden vrouw en ook het experiment begint rare dingen te vertonen.

 

Het spel laat je afwisselend spelen met David en Samantha, en laat je het mysterie rond het huis en de vreemde gebeurtenissen ontrafelen. David zal vooral in het menselijke brein reizen om puzzels op te lossen en tot conclusies te komen, terwijl Samantha haar talent als straatperformer goed kan gebruiken. Het spel zal in het vierde kwartaal van 2007 verschijnen.