Cliff Bleszinski, voor vrienden, zakenrelaties, de pers en de rest van de wereld gewoon Cliffy B, heeft in een interview wat oppervlakkige informatie vrijgegeven over Gears of War 2. Het tweede deel van de succesvolle third person shooter franchise werd eerder deze week aangekondigd met een teaser filmpje.

"We luisteren veel naar de kritiek die we krijgen", aldus Cliffy. "De manier waarop het verhaal zich in een game ontvouwt, is erg belangrijk. Dat weet iedereen die wel eens Portal of BioShock heeft gespeeld. We erkennen dat en de teaser gaf al aan dat we daar nu extra veel aandacht aan besteden." De trailer waarin Marcus een Locust-gast neermaait? Zat daar veel verhaal in?

"Al dat drama verkoopt echt, mensen houden er van. Microsoft kwam naar Epic en ze zeiden dat ze mij met een kettingzaag op het podium wilde zien. Eerst was ik van plan met een kettingzaag door de achtergrond heen te zagen."

"Co-op wordt erg belangrijk in de nieuwe Gears of War", aldus Cliffy. "Iemand kan als Marcus spelen en zijn vriendin kan bijspringen als Dom, en hij kan haar dan door het level heen helpen."