In LostWinds: Winter of the Melodias valt niet alleen de wind te beïnvloeden, maar ook de seizoenen. Op elk moment in het spel kan er gewisseld worden tussen de zomer en winter. Zo zal in de winter water bevriezen en ontstaat uit vochtige lucht sneeuw. Uiteraard zullen spelers van deze verschillen gebruik moeten maken bij het oplossen van de puzzels.

Ook het spelen met de wind blijft een belangrijke rol spelen in Winter of the Melodias. Het personage wordt immers niet rechtstreeks bestuurd, maar moet met windvlagen in de juiste richting gedreven worden. De mogelijkheden hiervoor zijn uitgebreid met onder andere een cycloon die vijanden omver blaast, muren doorboort en hoofdfiguur Toku een stukje met zich mee kan nemen. Wanneer LostWinds: Winter of the Melodias op WiiWare zal verschijnen is nog niet bekend.

Goed ontvangen

Het originele LostWinds werd door critici goed ontvangen, maar de korte speelduur was voor veel spelers een nadeel. Kort na de uitgave van de game liet Frontier al weten bezig te zijn aan een vervolg.