Veertig procent van verkoop Telltale-games is op consoles | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Over het algemeen brengen we een nieuw seizoen uit van een game met één consolepartner," zegt Connors, "en veertig procent van de totale verkoop is van de consoleversie." Volgens hem is de consolemarkt een kans voor Telltale. "Het zijn allemaal gamers en ze zijn het gewend om geld te besteden aan games." Hoewel het downloadplatform op de PC voor Telltale een effectief kanaal is, zijn de consolekanalen waarschijnlijk minstens zo effectief.

Overgang naar consoles

De overgang naar het uitbrengen van games op consoles is voor Telltale niet altijd makkelijk verlopen. Connors geeft toe dat bij het uitbrengen van games op consoles de prijs minder flexibel vastgesteld kan worden. "Het is voor ons een uitdaging om spelers iedere maand een nieuwe episode te laten kopen, in plaats van in één keer het totale seizoen."

Het adventuregame-genre is door Telltale nieuw leven ingeblazen met episodische games van Sam and Max en Monkey Island. "We evolueren in het genre en we hebben altijd al een manier gezocht om verhalen over te brengen op een console-vriendelijke manier", zegt Connors.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou