Het komt nog wel eens voor dat de PC versie in een bepaalde reeds duidelijk verschilt van de consoleversie. Bij de Medal of Honor reeks is dit bijvoorbeeld het geval. Ook bij de game-van-de-film Terminator 3 zal de PC versie geen rechtstreekse port zijn van de consoleversies maar een apart ontwikkelde game. De naam van de PC versie is dan ook niet Rise of the Machines maar War of the Machines. De PC versie legt namelijk de nadruk op een zeer uitgebreide multiplayermode waarin karakter-classes centraal staan. Je kan kiezen om als mensen of als robots te spelen. Bij de mensen kan je kiezen uit een viertal classes, varierend van raketsoldaat tot engineer. Als robots kan je enkel kiezen voor de Flyer Killer, welke de mogelijkheid heeft het luchtruim onveilig te maken. De volgende gamemodes worden ondersteund:Domination - Where your object is to control as many checkpoints as possible for as long as possible.

Mission Mode - One side will be assigned an objective or multiple objectives to protect and the other side must destroy those same objectives.

Team Deathmatch - Pretty straightforward!

Single Player - As Arnold, not only do you play out some levels as the good Terminator, protecting life, but you also get to play as the bad Terminator, hunting down humans in the future. GameSpy heeft een twee pagina's lang interview met een ontwikkelaar van het spel welke hier te lezen is en gepaard gaat met de eerste zes screenshots uit het spel. In het interview kom je onder andere nog meer te weten over de karakter-classes en de voertuigen in het spel.