Veel minder op 'Wii' gegoogeld dan vorig jaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Zeitgeist houdt bij hoe populair zoektermen op Google zijn en dus min of meer hoe populair een bepaald product of persoon is. Aan het einde van elk jaar worden alle zoektermen die mensen wereldwijd hebben ingevuld geanalyseerd om deze te vergelijken met het jaar daarvoor.

Verkoopdaling

Niet alleen op Google boet de Wii aan populariteit in. De verkoopcijfers van het apparaat zijn aanzienlijk gedaald en dit is de voornaamste reden dat Nintendo het afgelopen half jaar zestig procent minder winst heeft geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Nintendo's directeur komt dit vooral doordat er te weinig goede games voor het apparaat zijn.

Ook zijn er aanhoudende geruchten dat Nintendo de productie van de Wii aanzienlijk wil verminderen. Door deze maatregel zou het inkomen van Wii-fabrikanten Mitsumi en Hosiden in dit fiscale jaar met vijftig procent dalen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou