Ondanks het grote succes van Sony's Everquest MMORPG op de PC, heeft het lang geduurd voordat men ook de PS2 bezitters kennis liet maken met deze wereld. Dit gebeurt in Europa binnenkort met Everquest Online Adventures en wordt volgend jaar nog eens dunnetjes over gedaan met het lang niet zo massieve spel Champions of Norrath. Dit spel maakt gebruik van de Baldur's Gate: Dark Alliance engine en biedt dan ook soortgelijke gameplay, alleen dan in het Everquest universum!

Het hoeft niet te verbazen dat het spel de nodige multiplayeropties met zich mee kreeg en net als in Dark Alliance zal het mogelijlk zijn cooperatief te werk te gaan. Dit kan tot maximaal vier spelers middels een multitap, of online met de PS2 Network Adapter. Het spel verschijnt in maart 2004 op de PS2, een maandje na de opvolger van Dark Alliance.

Beide games zijn trouwens aan de hand van Snowblind Studios, dus van echte concurrentie is geen sprake, maar het lijkt ons sterk dat veel gamers beide spellen aan zullen schaffen. Champions of Norrath zal met de online mode alvast een extra troef in huis hebben. Worthplaying heeft een aantal nieuwe screenshots van Champions of Norrath welke je hier kan bezichtigen.