Guerilla's aankomende Playstation 3 shooter is momenteel nog in een gigantische donkere wolk gehuld. Na de trailer van de E3 van 2005 is het stil geworden rondom de game, uitgezonderd van af en toe een half woord van Sony's Phil Harrison. Echter, vandaag is Gamer.nl weer iets meer over de game te weten gekomen.

In een gesprek dat Gamer.nl vandaag had met componist Joris de Man, de man achter de Helghast-theme en de muziek van Killzone Liberation, is een interessante uitspraak gedaan. Na een heel gesprek over interessante geluidstechnische mogelijkheden van de next-gen consoles, kwam uiteraard ook Killzone 2 nog ter sprake. De Man mag net als de rest van het Guerilla-team nog niets over de game zeggen, maar versprak zich één moment.

"Je vecht niet meer alleen tegen de Helghast."

Na deze zin uitgesproken te hebben, ging De Man in op het feit dat je niet meer puur alleen tegen een invasie van de Helghast vecht. Wat we hier van moeten denken, is nu natuurlijk de vraag. Heeft De Man zijn mond voorbijgepraat of bedoelde hij geheel iets anders?

Want, dit kan een aantal dingen betekenen. Het grootste waar je aan kunt denken is een nieuw ras, of een subras of in ieder geval iets van een nieuwe vijand. Een interpretatie die ook mogelijk is, is dat je niet meer solo zult vechten tegen de Helghast. Deze optie is echter extreem onwaarschijnlijk, omdat je in Killzone en in Killzone Liberation ook al in teamverband vocht. Bovendien legde Joris de Man de link tussen muziek en het bestrijden van de vijand, wat erop duidt dat er met een andere vijand ander soort muziek komt kijken.

Om het geheel iets meer in context te plaatsen: de zin van De Man kwam na een gesprek over de muziek in Killzone 2. Dit is namelijk iets waar we al wel zekerheid over kunnen geven.

Killzone 2 bevat niet meer alleen orkestrale, symfonische muziek: er worden ook andere soorten muziek in de game verwerkt.De muziek bestaat niet meer alleen uit een themasong: ook in de levels vinden we muziek terug.Doordat De Man aangeeft dat de muziek ook verandert, geeft dit meer aanleiding om te denken dat we inderdaad met een shift in vijanden te maken hebben.