Riddle's War is een third-person tactische actiegame waarin je, samen met je trouwe teamgenoten, een invasie van marsmannetjes moet zien af te slaan. Het spel situeert zich in het Engeland van midden vorige eeuw en haalt de voornaamste inspiratie uit War of the Worlds van H.G. Wells.

Het spel speelt zich zo'n 25 jaar na de welbekende gebeurtenissen uit War of the Worlds af en vertelt over een tweede invasie van de marsmannetjes. De eerste keer won de mensheid nog, maar dit keer zijn de marsmannetjes terug en hebben ze zich een stuk beter voorbereid. Aan jou de taak om ze alsnog te laten zien wie er het sterkste is.

In Riddle's War, dat zich nog in vroege conceptfase bevindt, zul je onder andere de legendarische tripods moeten bevechten. Dit hoeft niet persé te voet, want er staan ook een aantal voertuigen tot je beschikking. Je zult in het spel verschillende locaties verspreid over Engeland bezoeken, waaronder London, zowel boven als onder de grond, een Middeleeuws kasteel en een buitenpost van de marsmannetjes. Het addertje onder het gras bij Riddle's War is dat ontwikkelaar HBM aan het roer staat, welbekend van Moscow Rush en MARCH: Offworld Recon.