Met de toevoeging van een matchmaking-systeem voor de campagnemodus wordt het mogelijk om op zoek te gaan naar een willekeurige medespeler van ongeveer hetzelfde niveau, voor het doorlopen van het verhaal van Halo: Reach. Voorheen was dit alleen mogelijk door specifiek een persoon uit een vriendenlijst uit te nodigen.

Playlist

Verder wist Bungie nog een flink aantal andere aanpassingen en verbeteringen aan te kondigen, met name aan de lijst van beschikbare spelmodi. "De laatst aangekondigde aanpassingen zijn nog onderhevig aan veranderingen en worden momenteel voor een laatste keer getest, maar we hopen dat we binnenkort 'Infection' en 'Snipers' toe kunnen voegen aan de lijst van mogelijke speltypes." Ook MLG en Grifball zijn onderweg, zo laat Bungie weten.

Tot slot voegt de ontwikkelaar, die met Halo: Reach zijn laatste Halo-titel heeft afgeleverd, met het Forge-systeem door spelers gemaakte maps toe aan de multiplayer-matchmaking. Halo: Reach kwam op 14 september uit en nam eind september de toppositie in als de in die week meest gespeelde Xbox 360-game.