Nintendo heeft een nieuwe update voor de Wii vrijgegeven waardoor het mogelijk wordt games direct te downloaden naar en af te spelen via een SD-kaart.

Hoewel save-data op de Wii zelf opgeslagen moet worden, kunnen alle kanalen en games die gedownload worden via de Virtual Console en WiiWare direct naar een SD-kaart gekopieerd worden en via het opslagmedium afgespeeld worden. Dit doet het systeem door een game, wanneer geslecteerd, tijdelijk naar de Wii zelf te kopiëren. Dit vergt enige laadtijd. Een NES-game kan binnen een paar seconden worden opgestart, terwijl een Nintendo 64-game zo'n 15 seconden kan duren.

Nintendo heeft een nieuw menu voor het gedeelte waarop de SD-kaart wordt afgebeeld ontworpen. Deze is toegankelijk door een nieuwe knop in het Wii-menu in te drukken. Dit menu kan nu al gedownload worden via de online winkel op de Wii. De Wii zal vanaf nu tevens SD-kaarten tot 32GB toelaten, zodat de meeste gamers op een enkele kaart alle games kunnen plaatsen.

Dat is goed nieuws voor alle gamers die te weinig ruimte hebben op de Wii. Voorheen was het ook al mogelijk games en kanalen naar een SD-kaart te kopiëren, maar het was niet mogelijk om direct via een SD-kaart een game te spelen.