Nieuws
Steam

Valve verandert reviewsysteem van Steam om bots tegen te gaan

Eén mens, één mening

Geschreven door Eline Oosterloo op
Valve heeft het reviewsysteem van Steam aangepast, waardoor het minder gevoelig is voor manipulatie door het gebruik van bots.

In september paste Valve al statistieken toe, waardoor de waardering van een spel minder vatbaar is voor zogenaamde review-aanvallen. In deze toegevoegde grafieken is te zijn in welke tijd de game op welke manier is gewaardeerd, waardoor gebruikers de reviews van anderen in context kunnen plaatsen.

Zo kan een game plotseling erg frequent als positief of negatief beoordeeld worden in een korte tijd, waardoor de waardering van het spel permanent aangetast kan worden door mensen die zich in een opwelling laten leiden door populaire meningen binnen huidige controversiële discussies. Valve vindt dat dit de kwaliteit aantast voor gebruikers die hier niet in geïnteresseerd zijn, maar alleen in de kwaliteit van het spel.

Nu pakt Valve ook een ander probleem aan, namelijk de manipulatie van scores van games door het gebruik van bots. Om dit tegen te gaan heeft Valve ervoor gezorgd dat er steeds minder gewicht wordt gegeven aan ratings, naarmate deze meer worden gebruikt binnen een korte periode. Dit heeft nauwelijks invloed op de waarde van ratings van aannemelijk menselijke gebruikers en gaat volgens Valve vooral bots tegen die een overdadige hoeveelheid ratings geven aan reviews.

Daarbij zorgt Valve ervoor dat de eerste tien zichtbare gebruikersreviews representatief zijn voor het algemene cijfer van de game. Als een game bijvoorbeeld een positieve score heeft van 80%, dan zullen de eerste tien reviews bestaan uit acht positieve en twee negatieve recensies.

Weliswaar is dit geen plan dat misbruik van bots volledig uitsluit, maar biedt het wel meer barrières.

Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Rockstar brengt Hunter Attack Chopper en Black Friday-kortingen naar GTA Online Update: Reden ontslag Plants vs. Zombies-maker door EA complexer
1

Reacties op: Valve verandert reviewsysteem van Steam om bots tegen te gaan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ricje

  • 22 november 2017 13:57
  "Om dit tegen te gaan heeft Valve ervoor gezorgd dat er steeds minder gewicht wordt gegeven aan ratings, naarmate deze meer worden gebruikt binnen een korte periode."
  Dus als bijvoorbeeld een spel net uitkomt, zéér slechte (terechte) reviews krijgt om welke reden dan ook, tellen deze minder mee aan de uiteindelijke score?
  Dus het gaat niet alleen bots tegen maar het beschermt bagger/cashgrabs ook nog eens.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.