Release van Steam Deck uitgesteld naar februari 2022

Release van Steam Deck uitgesteld naar februari 2022

De lancering van de Steam Deck is door Valve verplaatst naar februari 2022.

Het bedrijf bracht gisteren een statement naar buiten, waarin staat dat de Steam Deck uitgesteld wordt vanwege globale productieproblemen. "We deden ons uiterste best om wereldwijde problemen met de distributieketen te omzeilen, maar wegens tekorten aan sommige materialen kunnen bepaalde onderdelen onze fabrieken niet op tijd bereiken. Daarom kunnen we onze oorspronkelijke lanceringsdata niet meer nakomen."

De Steam Deck had eigenlijk in december dit jaar geleverd moeten worden aan de eerste consumenten. Veel geïnteresseerden die een bestelling bij Valve hadden geplaatst, hadden al een leveringsdatum voor het eerste kwartaal van 2022 staan. Dat is in de meeste gevallen nu veranderd naar het tweede kwartaal.

De Steam Deck is een draagbare spelcomputer die spellen uit de Steam-catalogus afspeelt. De handheld komt in uitvoeringen van 64GB, 256GB en 512GB aan ingebouwde opslag. Hij heeft een vanafprijs van 419 euro.

Zij-aan-zij van een laptop met de Steam-software en de Steam Deck-handheld met daarop het SteamOS 3.0-besturingssyteem..

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik was er al bang voor, het was te stil. Ik vraag me af of ze dat gaan redden, februari. Jammer, ik zie er best wel naar uit en heb twee weken vakantie na de kerst.

0

@Chinco Die twee weken na kerst had je sowieso niet gehaald. Dan zit je in de eerste twee weken van het hele kwartaal. Zeer kleine kans dat dat gelukt was ;)

0
test

@killghost ik was bij de eerste batch, eerste avond. Ik denk dat dat wel gelukt was. Of in ieder geval had ik goede hoop. Nou ja, nu in ieder geval niet meer, het wordt minstens februari.

0

Tja... ook hier zitten chips in. Ga er maar vanuit dat alles wat een computer raakt je niet binnen een maand in huis kan hebben. De videokaart van mijn (bejaarde) gaming computer gaf de geest... ik heb uiteindelijk maar de krankzinnige beslissing genomen om een gaming laptop te kopen wat nog enigszins op voorraad was. Een videokaart kopen in deze tijd is niet te doen en ik ga echt niet een maand+ zonder verslavingsijzer zitten!

0

Aanbevolen voor jou