In een interview met Valve's Gabe Newell zijn interessante ideeën van de ontwikkelaar over de Half-Life serie, en dan met name de personage in de serie, naar buiten gekomen. In Half-Life 2: Episode 2 neemt Alyx een prominente rol in, maar als het aan Valve ligt blijft het in de toekomst niet bij een bijfigurenrol voor Alyx. Dit geldt eveneens voor Dog.

Valve speelt namelijk met het idee volledige games gebaseerd op de personages te maken. Gabe Newell: "Alyx is een fantastisch personage, we vinden haar echt leuk. We willen graag games maken over Alyx. We willen graag games maken over Dog. We hebben nooit de beslissing genomen om alleen games te maken over Gordon als speelbaar personage en Alyx als sidekick. Als we naar de toekomst kijken is er nog veel mogelijk. Er zijn veel stukjes in de verhaallijn waar naar gerefereerd wordt die erg interessant zijn."

 

Alyx

Met dit laatste bedoelt Newell dat in het verhaal van Half-Life 2 genoeg gaten zitten voor de overige personages om zich te laten gelden. Wie weet wat dit nog allemaal voor spannends oplevert.