Valve heeft gisteren aangekondigd dat het de Workshop Tools voor Dota 2 heeft uitgegeven, waarmee modders zelf gamemodi kunnen maken en verspreiden. De nieuwe tools vergen hoge systeemeisen, waaronder een 64-bit versie van Windows en een grafische kaart die DirectX 11 aankan. 

Een modder genaamd RoyAwesome liet een paar uur na release op Reddit weten dat hij vermoedt dat het eigenlijk om een soft-lancering van Source 2 gaat. Hoewel de assets van Dota 2 hetzelfde zijn in de Workshop-update, heten ze allemaal anders. "Alle bestanden die met Source te maken hebben, hebben '2' in hun bestandsnaam. 'Engine2.dll', 'vconsole2.exe' en 'vphysics2.dll'."

De opmerking van de Reddit-bezoeker heeft voor een discussie op Reddit en diverse gamefora gezorgd. Valve zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Wel is al bekend dat Valve aan Source 2 werkte. Zo zei managing director Gabe newell in maart dat Source 2 user-generated content moet stimuleren. Source is de engine die Valve zo'n tien jaar geleden ontwikkelde en waar games als Half-Life 2 en Left 4 Dead op lopen.