Nieuws
HTC Vive

Valve drukt vr-kosten door oudere videokaarten te ondersteunen

Door middel van flexibele kwaliteit

Geschreven door Lucas May op

Tijdens de Game Developers Conference vorige week heeft Alex Vlachos van Valve plannen onthuld om virtual reality betaalbaarder te maken.

Door middel van een onder andere verbeterde plugin voor Unity kunnen games efficiënter worden gerenderd. Dit betekent dat ook oudere en goedkopere videokaarten virtual reality-content kunnen ondersteunen. Op dit moment zijn de aanbevolen systeemeisen voor Oculus Rift en HTC Vive vrij hoog, wat voor veel gebruikers de drempel te hoog maakt om een virtual reality-headset aan te schaffen.

De presentatie van Vlachos gaat in op de verschillende strategieën die Valve wil inzetten om kosten te verminderen. Zo wordt er gesproken van “flexibele kwaliteit”. Dit houdt in dat de prioriteit wordt gelegd bij pixels in het midden van het zicht van de gebruiker. Pixels aan de zijkant kunnen minder precies worden weergegeven, wat er voor zorgt dat de last op de grafische kracht wordt verminderd.

In een interview na de presentatie verduidelijkt Vlachos het idee. “Zo lang als de gpu 45hz kan bereiken willen we dat mensen virtual reality kunnen draaien. We noemen de Nvidia 970 als aanbevolen videokaart, hetzelfde als voor Oculus Rift, maar we willen ook dat mindere gpu’s werken. We proberen de kosten van vr te verminderen.”

De HTC Vive komt in april naar Nederland met een adviesprijs van 899 euro, exclusief verzendkosten. De Vive is op dit moment te reserveren via de officiële site.

Bron: Upload VR

Dit artikel delen:

Lees meer

Binding of Isaac-ontwikkelaars kondigen nieuw project aan Kijk nu live naar de Dutch College League
3

Reacties op: Valve drukt vr-kosten door oudere videokaarten te ondersteunen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Tomaat23

  • 23 maart 2016 00:41
  45hz(fps)?? Ben ik nu misgeïnformeerd of hoor ik overal dat men juist 90fps steady juist als prettig ervaart?

  www technobuffalo com/2015/11/20/playstation-vr-framerate-90fps-60fps-minimum/
  Zelfs Sony, roept dat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • andele

  • 23 maart 2016 12:51
  45fps of 90fps maakt voor mij weinig uit, voor 900 euro koop ik liever andere dingen dan een vr bril. Als het nou 300 max was zou ik er eentje kopen maar 900 voor iets dat mischien na 1x vallen al kapot is, te duur!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 23 maart 2016 13:11
  @andele in het begin is alles altijd duurder he…ik denk dat de prijzen nog wel gaan zakken. Als het überhaupt aanslaat natuurlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.