Valve denkt al na over mogelijke opvolger van de Steam Deck

Valve denkt al na over mogelijke opvolger van de Steam Deck

Valve denkt intern al na over een mogelijke opvolger van de Steam Deck.

Dat meldt directeur Gabe Newell in een interview met Edge Magazine, waar vervolgens quotes van online werden geplaatst door PC Gamer. In het interview spreekt hij zijn verbazing uit over het feit dat de duurste versie van de Steam Deck de populairste is.

"Daarom vinden we het altijd geweldig om iets uit te brengen. We leren daar veel van, en dat helpt ons bij het nadenken over de Deck 2." Newell liet weten dat door de populariteit van de duurste versie van de Steam Deck, consumenten hen hebben laten weten dat ze een zo krachtig mogelijk apparaat willen.

Toch moet een mogelijke Steam Deck 2 niet alleen om meer kracht onder de motor gaan. "We gaan ook kijken naar wat voor mogelijkheden mobiliteit ons geven ten opzichte van een traditionele desktop of laptop." Daarbij lijkt Newell te hinten dat hij naar mogelijkheden wil zoeken om een nieuwe Steam Deck geschikt te maken voor vr-gaming - iets dat op dit moment niet met de Steam Deck kan.

De eerst lading Steam Decks worden vanaf 28 februari verstuurd. Mensen die nu een Steam Deck reserveren, kunnen hem op zijn vroegst pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alleen hierom zou ik er geen kopen. Het is het gewoon net niet.

0
test

Er was al langer sprake dat er dit jaar mogelijk een standalone versie van de Index zou komen, gebaseerd op oa het werk van de Steam deck. Maar voor dat zal men toch grafisch echt met een betere chips moeten komen, want bv de rtx2060 super heeft al moeite genoeg om een index aan te sturen, en de steamdeck heeft nog echt niet dat als minimale power, zelfs niet maximaal. Maar dan zeg je, maar de Meta quest 2 heeft dat toch ook bij lange na niet, ja dat klopt, alleen voor de quest 2 worden dedicated games gemaakt, voor zo standalone Index zal dat niet zo snel gebeuren omdat die van Steam afhankelijk is.

0

Aanbevolen voor jou