Valve biedt excuses aan voor verwarrend Grand Prix-evenement

Valve biedt excuses aan voor verwarrend Grand Prix-evenement

Valve heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het Grand Prix-evenement op Steam. Indiegames werden namelijk massaal verwijderd van wenslijsten, omdat spelers zo dachten meer kans te maken op een duurder spel.

Als onderdeel van de Steam Summer Sale, welke vorige week van start is gegaan, kunnen Steam-gebruikers deelnemen aan het Grand Prix-evenement op het platform. Het evenement zorgde echter voor veel verwarring en ophef, omdat spelers onbedoeld werden aangemoedigd om spellen te verwijderen van hun wenslijst.

Tijdens de Grand Prix op Steam kiezen spelers een team, waar elke dag punten voor verdiend kunnen worden door uitdagingen te voltooien. Willekeurige leden van de drie beste teams van de dag winnen vervolgens een spel die ze op hun wenslijst hebben staan. Er stond echter niet duidelijk aangegeven welke game spelers zouden winnen, waardoor spellen massaal werden verwijderd van wenslijsten.

Kleine, individuele ontwikkelaars zijn het hardst getroffen door het verwarrende evenement op Steam. Vooral de indiegames werden namelijk verwijderd van wenslijsten, omdat spelers zo dachten meer kans te maken op een duurder spel. Het aantal verwijderingen kan echter veel invloed hebben op de potentiële verkopen van de indiegames, omdat het algoritme van Steam dit aantal meeneemt in de berekening wanneer wordt bepaald hoe hoog het spel rangschikt in de digitale winkel.

In een blogpost legt Valve uit dat spelers geen games hoeven te verwijderen van hun wenslijst. Ze ontvangen namelijk de titel die bovenaan staat op hun lijst, wanneer ze willekeurig worden gekozen als een van de winnaars. Ook geeft het bedrijf toe dat het Grand Prix-evenement inderdaad te gecompliceerd was en bieden ze hun excuses aan voor de verwarring die is ontstaan door de vele getallen en regels.

Valve heeft nu een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het evenement op Steam. Zo zijn het dashboard en de handleiding verbeterd om de werking van het spel duidelijker te maken en wordt er beter rekening gehouden met ongebalanceerde teamgroottes. Ook zijn er wijzigingen gemaakt om te voorkomen dat teams bijna niet meer in te halen zijn, wanneer ze voor staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

als die indiegames goed genoeg zouden zijn hoven ze ook niet bang te zijn om vergeten te worden. En omdat ze in iemand wishlist staan wil eigenlijk ook zeggen dat de prijs/kwaliteit verhouding niet optimaal is (anders hadden de mensen bij wie de game in de wishlist stond deze al gekocht)

0
test

@HunterSeeker Ik heb vooral early access games in mijn wishlist staan zodat ik makkelijk kan zien wanneer ze uit EA zijn, daarna koop ik ze pas.

0
test

@HunterSeeker Als je een gratis game kan winnen, dan win je liever een game van 60 euro dan van een tientje. Heeft niks met kwaliteit of prijskwaliteitverhouding te maken. Beetje kort door de bocht beredeneerd.

0
test

@Baukereg heeft toch niks met mijn opmerking te maken? stel je hebt een hoop indie games en cyperpunk in je lijst. al die indie games gooi je eruit omdat je graag een duurder spel als gratis wilt winnen. Wat houd je tegen om na de wedstrijd die indiegames weer terug te zetten?

0
test

@HunterSeeker Wat een ongefundeerde conclusie. Ik heb games in de wishlist staan omdat ik backlog van hier tot Tokio heb en pas als ik een nieuw spel wil gaan doen kijk ik in de wishlist welke ik ga kopen. (En bij steamsales zijn ze dan zo goedkoop dat ik ze alsnog koop en mijn backlog weer aanvul en het cirkeltje weer rond is)

0
test

@Sisko dan spreek je jezelf toch tegen? Zeggen dat je een backlog heb maar wanneer ze goedkoop worden aangeboden ze toch gaat kopen omdat je ze wel graag wilt spelen.

0
test

Enige excuses die ze moeten aanbieden is het niet verschijnen van een vervolg na half-Life 2.

0

Aanbevolen voor jou