Valkyria Chronicles 4 komt naar PS4, Xbox One en Switch | Gamer.nl

Valkyria Chronicles 4 komt naar PS4, Xbox One en Switch | Gamer.nl

Sega heeft Valkyria Chronicles 4 aangekondigd voor PlayStation 4, Xbox One en Switch.

De game komt ergens in 2018 uit in het westen op de drie consoles. In Japan komt het spel op 21 maart uit op PlayStation 4 en in de zomer op Switch. Een Xbox One-versie lijkt daar niet te verschijnen.

Valkyria Chronicles 4 speelt zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa af. Deze oorlog speelt tu en de Atlantic Federation en de Autocratic Eastern Imperial Alliance. De Federation zet Operation Northern Cro in als een laatste poging het gevecht naar hun hand te zetten. Commandant Claude Wallace en zijn vrienden in Squad E moeten dit gevecht beslechten.

De game speelt zich in dezelfde tijdsperiode af als het origineel, maar richt zich op andere personages. Zowel de Canvas-engine als het turn-based Blitz-gevecht ysteem keren terug. Ook maakt Hitoshi Sakimoto wederom de soundtrack.

Sega hintte al geruime tijd naar een nieuwe Valkyria-game. De franchise begon in 2008 op PlayStation 3 en kreeg al snel een groep fans. Op PSP verschenen twee vervolgen en op pc en PlayStation 4 een remaster van de eerste game. Kortgeleden gaf Sega een spin-off genaamd Valkyria Revolution uit, die op minder enthousiasme van fans kon rekenen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou