Informatie over de Revolution is schaars en meestal gebaseerd op zwaar overtrokken geruchten. Wat voor games we voor Nintendo's aankomende console mogen verwachten, is momenteel dan ook nog volstrekt onduidelijk. Wel zijn er al enkele titels voor de Revolution aangekondigd, zoals een nieuw deel in de oude vertrouwde Metroid serie. Retro Studios is vandaag voor Revolution-doen enorm loslippig geweest en heeft enorm veel verteld over Metroid Prime 3. Niet echt, maar hier zijn de facts:

Metroid Prime 3 moet gezien worden als het afsluitende deel in "Prime"-serie en wordt nog steeds vanuit het eerste persoonsperspectief gespeeld.

Ook wordt gesuggereerd dat je niet enkel met Samus tegen de Metroid zal strijden en er mogelijk externe hulp op je te wachten staat.

De mysterieuze substantie Phazon zal een rol in het verhaal spelen.

Retro Studios maakt voor Metroid Prime 3 volledig gebruik van de nieuwe features van de Revolution, inclusief de controller. Wie, wat, waar en hoe wordt uiteraard niet genoemd.

Kenji Yamamoto zal ook voor deel drie de soundtrack verzorgen. Hoewel hij nog niet met componeren begonnen is, heeft Retro alle vertrouwen in de kwaliteit van de nieuwe soundtrack.

En ja, daar houdt de informatie dan alweer op. Zijn we veel wijzer geworden over Metroid Prime 3? Nee, niet echt. Zijn we ook maar íets wijzer geworden over de Revolution? Nee, dat al helemaal niet. Maar, treur niet, binnenkort horen we vast en zeker meer over de game! Toch?