Heb je net dagen gespendeerd aan je mooiste LittleBigPlanet-level ooit, blijkt dat Media Molecule je level heeft verwijderd nadat het amper een paar uur op de servers staat. Klinkt erg? Op het officiële LittleBigPlanet forum staat te lezen dat enkele gamers hun werk toch in rook zagen opgaan.

De reden voor de verwijdering zou volgens Media Molecule liggen in het feit dat er gamers gebruik maken van auteursrechtelijk materiaal. Wat op zich wel te begrijpen is, alleen volgt hierop de discussie: wat kun je wel en wat kun je niet gebruiken in je level? Twee hoog gewaardeerde levels in de LittleBigPlanet-community zijn een Metal Gear Solid- en een Batman-level en met de wetenschap dat gamers naar hartenlust dingen mogen kopiëren uit andere levels, is de kans dus groot dat je zelf straks ook 'verkeerd' materiaal in je level hebt staan.

Volgens een bericht van Senior Community Development Manager wordt ieder level waarin de gamer de 'grief-tool' heeft gebruikt, gecheckt door een moderator op schending van de EULA. Precieze richtlijnen zijn er nog niet, maar wil je voorkomen dat jouw level straks aangepast of zelfs verwijderd wordt, zet er dan geen aanstootgevend of auteursrechtelijk materiaal in.