Urban Terror is een haast vergeten naam die jaren geleden stond voor een populaire modificatie voor Quake 3 Arena. Het opvallende aan Urban Terror was dat het tactische elementen in de rechttoe rechtaan gameplay van Quake 3 Arena introduceerde. Onlang is de modificatie opnieuw tot leven gekomen in een stand-alone versie die speelbaar is zonder Quake 3 in bezit te hebben.

Ontwikkelaar Frozen Sand heeft de nieuwe Urban Terror game als versie 4.0 gedoopt. Naast het vreugdevolle feit dat je geen Quake 3 meer nodig hebt om de game te spelen, zijn er ook inhoudelijk toevoegingen gedaan. Samengevat komt dit op het volgende lijstje neer:

Nieuwe player models, skins en animatiesNieuw hit detection systeem20+ updated levels of terror8 nieuwe Urban Terror levelsToevoeging van statistieken aan de UI.Updated gebruikers interface'Funstuff' om je karakter te personaliserenNieuwe zaken als: Power sliding, goomba stomp and hot potatoJe kunt Urban Terror 4.0 onder andere downloaden vanaf deze website. De file kost je 530 MB aan schijfruimte. Met dank aan Luckyjan voor het melden van dit nieuws.