De urban culture gaat ook in games een steeds grote rol spelen. Haast elke uitgever heeft wel een game in de maak waarin gangsta's centraal staan, veelal met een hoofdfiguur gebaseerd op een bekende rapper. Ook Ubisoft wil een graantje meepikken van deze trend en komt met 187 Ride or Die, een racegame met een urban vibe.

Ubisoft heeft voor 187 geen beroemde rappers, maar wel een aantal jonge acteurs weten te strikken. Zo heeft men voor de hoofdrollen Larenz Tate (Menace II Society, Ray), Noel Gugliemi (Training Day, The Fast and the Furious) en Guerilla Black weten te strikken.

Het spel combineert races met schieten en kent tevens slow-motion effecten om de boel nog wat spectaculairder te maken. Je kunt je tegenstanders met een groot arsenaal aan wapens, waaronder shotguns en machinegeweren, via de ramen en het dak van je auto bestoken. De verschillende race-missies worden met een verhaal aan elkaar gebreid en wanneer je door het verhaal heen zit, kun je het spel nog verder spelen met de Race, Cop Chase of Assassination modes. Tot slot kun je ook nog online gaan met je Playstation 2, Xbox of PC. Verwacht 187 aan het eind van de zomer.. ongeveer 187 nachtjes slapen nog.