Update: Daniel Matros heeft inmiddels het wachtwoord dat toegang verschaft tot de Caspian Border-map vrijgegeven. De map is hiermee nog tot 18:00 vanavond te spelen. Daarna wordt het wachtwoord veranderd en is de map weer enkel voor door ontwikkelaar Dice gekozen spelers toegankelijk. Het wachtwoord is op dit moment 'sexyelevator'.

Oorspronkelijk bericht: Communitymanager van het spel, Daniel Matros, geeft uitleg over voor wie de wachtwoorden eigenlijk bestemd zijn: "Er zijn wachtwoorden vergeven aan een geselecteerd aantal communityleden, -sites en -clans. Dit om ons te helpen de ontvangen feedback beter te verwerken en om er zeker van te zijn dat de map continu wordt getest", zo schrijft hij. "De wachtwoorden worden regelmatig veranderd en ik zal er persoonlijk voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen van verschillende community-sites de map kunnen spelen en ons kunnen voorzien van feedback."

Matros vraagt spelers die niet officieel uitgenodigd zijn, maar wel een wachtwoord hebben bemachtigd, om geen beeldmateriaal te verspreiden en het wachtwoord niet door te geven aan anderen. "Zodra er met wachtwoorden en beelden gestrooid gaat worden, wordt het voor mij moeilijk om te verantwoorden dat de community betrokken dient te worden bij interne tests van het spel." Een aantal forumgebruikers reageerde hierop als volgt: "Onder community valt iedereen, niet enkel een geselecteerde groep spelers." De Battlefield 3-bèta is vanaf gisteren al te spelen voor gamers met een early access-code. Voor wie deze niet in zijn bezit heeft, is de bèta vanaf morgen beschikbaar.