De ontwikkeling van titels zal doorgaan "zonder onderbreking tijdens de verkoopperiode" en alle studio's blijven open. De investeringsgroep treedt op als schuldeisende partij die kijkt of er partijen geïnteresseerd zijn in een mogelijke aankoop van THQ's assets. THQ verwacht dat met de verkoop "bepaalde verplichtingen uit verleden worden afgeschud en [THQ] terugkeert met sterke financiële steun van een nieuwe eigenaar met veel ervaring in software en technologie." 

Brian Farell, CEO van THQ, zegt: "De verkoop en aanvraag zijn de volgende stappen om THQ's transformatie compleet te maken en klaar te stomen voor de toekomst, en we zijn vol vertrouwen over de games die er aan zitten te komen, de kracht van onze studio's en THQ's brede diepgaande talenten. We zijn dankbaar tegenover ons geweldige team van werknemers, partners en leveranciers die met ons hebben gewerkt tijdens deze transitie. We zijn blij een sterke financiële partner te hebben gevonden voor onze zaken, en we hopen de verkoop zo snel en soepel mogelijk door te maken." THQ meldt dat consumenten en winkelketens niets van de verandering moeten merken en dat alle werknemers hun baan blijven behouden.

THQ zat al geruime tijd met financiële problemen. Zo bleek uit de kwartaalcijfers van het bedrijf dat de uitgever aanvullende financiering nodig heeft om zijn games in 2013 uit te brengen. Ook kon THQ een lening bij de bank niet afbetalen

Update: Het gaat om uitstel van betaling en dus niet faillissement zoals eerder gemeld.